Søgemaskiner og synlighed

 I dag er det ikke nok at lave en hjemmeside - siden skal også besøges og gerne af de rigtige brugere.

En hjemmeside skal være synlig og det er lidt af en opgave siden, der er adskillige millioner af dokumenter offentligt tilgængeligt på internettet.

 

Men fortvivl ikke, der er flere løsninger på problemet og denne artikel belyser et par af dem.

 

Betale for sponsorlink på søgemaskiner

Der er flere søgemaskiner, der tager i mod gratis registrering af din hjemmeside. Fælles for alle søgemaskiner er dog, at man kan registrere sin hjemmeside ved at betale et beløb for at få et såkaldt sponsorlink. På denne måde får du oprettet et specielt link til din hjemmeside , der er placeret på den første side, når brugere søger (typisk i toppen eller til højre).

Det kan for nogle virksomheder være en god idé, mens det er mindre lukrativt for andre. Før man tilmelder sig en betalingsordning skal man dog undersøge om ens målgruppe anvender søgemaskinen.

 

Annoncering via online bannere m.m.

Man skal generelt være varsom med at annoncere via online bannere, pop up vinduer m.m. Emnet er lige så følsomt som spam mail. Mange brugere er frastødt over pop up reklamer og mange styresystemer holder dem alligevel skjulte for brugeren - så de er ikke god praksis at anvende.

Betaling for banner annoncering er lige så sensitivt et emne. Man skal også være meget forsigtig med aftaler, hvor man skal betale et beløb for hver bruger, der klikker på dit banner for at besøge din side. Det kan komme til at koste dig dyrt, hvis de besøgende ikke køber noget af dig. Derudover kan det være umådeligt svært at måle den egentlige effekt af bannere.

 

Optimere hjemmeside til højre ranking

Når brugere søger via en søgemaskine (google, yahoo m.m.) er det naturligvis ikke ligegyldigt om din hjemmeside kommer frem mellem de 10 første søgeresultater eller som nummer 50. Brugere kigger generelt ikke på mere end maximalt de første 20 resultater.

Hvor højt din hjemmeside er placeret, når der søges på dine søgeord kaldes "ranking". Meget forenklet kan man sige at din ranking afhænger af, hvor interessant søgemaskiners robotter mener din side er. Der er flere mere eller mindre effektive metoder til at vække en søgerobots interesse - her er et par stykker:

  • Sørg for at så mange andre hjemmesider som muligt linker til din side
  • Tilføj en sigende titel til alle dine sider (også selvom de kun vises i frames)
  • Fyld dit tekstmateriale med dine søgeord og synonymer, der siger en masse for din målgruppe
  • Fremhæv betydningsfulde ord på sin side med fed (og underoverskrifter)
  • Giv dine billeder en beskrivende tekst

Ring for at få mere information om at få lavet et SEO check af din hjemmeside.